torsdag den 30. august 2012

Ny cykel

Hej igen.

I går var jeg ved cykelhandleren, da jeg ville høre hvor meget det ville koste at reparerer den. Det ville løbe op i 1500 kroner, og kæresten syntes så at jeg lige så godt kunne få en ny cykel. Den gamle havde alligevel rundet 12 år tilbage i maj. Så vi gik på jagt efter en ny en. Det blev denne smuksak. Min første kommentar var: "Jeg vil ikke have en hvid cykel", for det var den farve der stod først for. Men så så jeg denne farve og udbrød: "Den er duochrom og har samme farve som en neglelak". Ja ups beklager, jeg har vist rodet mig for dybt ind i den verden? Men hvis man gerne vil vide hvilken lak jeg snakker om er det denne - Essence: Where is the party? Jeg kan læse mig til at farven hedder GoofyBlue Shiny, selvom der intet blå er i den. Den changerer mellem grøn og lilla. I skyggen er den helt mørkegrøn, med lysere grøn shimmer.

Den har kostet mig 5.699 men oveni har jeg købt en 2-års serviceaftale til 748. Jeg har valgt at afbetale over 2 år. Ingen gebyrer overhovedet, kun prisen på cykel og serviceaftalen, det kan jeg lide. Aftalen indeholder de 4 syn der tilrådes, lapning, mekanikerløn m.m. Et ikke helt dårligt tilbud. Cyklen har 7 gear og indvendige kabler, samt punkterfrie kevlardæk, men mon ikke det lykkedes mig alligevel? Foran er der dynamolygte, der også lyser når man holder stille, og bagpå en lygte jeg selv skal sørge for at fodre med batterier, men den er fastmonteret, så jeg burde altid have lys på. Godkendt lås sad der også på. Mærket er MBK, ligesom den gamle cykel, dog sidder man en smule mere oprejst på denne, da det er en citybike (ikke at forveksle med shoppingbike/bedstemorcykler), i forhold til den gamle som var en sportsbike. Her kan den ses på forhandlers hjemmeside.

Jeg valgte at cykle hjem fra cykelhandleren. Det var en fryd. Det var helt nemt at komme op af bakkerne. Dem jeg normalt kører 1-3 gear op ad, tog jeg i 4-6 gear. Nu har jeg jo så heller ikke lige været til svømning, men er ganske tilfreds alligevel. Man skal lige vænne sig til at dækkene er en anelse tyndere end den gamle, men det kommer nok hurtigt. Eneste minus er at man skal bruge nøglen til at låse låsen med.

Så har jeg vist også kævlet længe nok. Er bare så glad for min nye cykel :)


 
kh
Simone

4 kommentarer:

 1. Det er en flot cykel håber du vil få glæde af den i mange år.

  SvarSlet
  Svar
  1. den er i hvert fald fantastisk at cykle på, så det håber jeg også :)

   Slet
 2. Det er en rigtig fin cykel, du har købt dig der. Jeg tror, du har gjort dig en rigtig god investering der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg også. Skulle gerne holde mindst lige så længe som den gamle (12 år), men gerne mere. Derfor blev vi også nødt til at spørge om den var holdbar nok til et barnesæde, hvilket han forsikrede os at den var. :)

   Slet